Mina funderingar kring min värld

Antikrundan i Nässjö


skrivet den 13 sep av Admin, klockan:07:22
Att bli nostalgisk är i mitt fall väldigt lätt. Det var något jag blev söndagen den 28/8 2011. Jag tog med familjen och styrde kosan upp till Nässjö. Jag bodde där som väldigt ung under 70-talet och nu när antikrundan var på besök då tänkte vi passa på att se hur denna populära serie spelades in och även uppleva gamla trakter igen för att se vad som återstod. Efter en kort tur genom de centrala delarna kom jag ut till Runneryd. Mina höghus jag bodde i stod kvar plus skolan jag gick på. Färden gick vidare ut mot Brinellskolan och Träslanda där tv teamet var på plats. Med långa köer (säkert över 1500) beslöt vi oss för att inte gå in på den yta där värderingen skedde utan vi såg detta på ett bra behörigt avstånd. Med en allt större entusiasm berättade jag även om mina år här i staden. Just då så ser jag ikonen själv i programmet Knut Knutsson gå förbi i en paus av inspelningen och jag var tvungen att hälsa på denna skojfriska typ innan han hastigt måste gå vidare. På väg hem åker jag ut mot Skogsvallen och visar var jag spelade min fotboll och vi kunde inte låta bli att gå in på Willys som låg strax intill. Ett Willys som inte fanns på min tid annars mycket sig likt. Till och med Timons café nära järnvägsstationen fanns kvar, men var namnet Timons konditori och minns jag inte helt fel var det fortfarande samma vitgråa tapeter som jag satt jämte med min mamma och pappa 1976 som våra döttrar nu satt jämte 35 år senare.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt